Al 50 jaar worden bij BASF in De Meern katalysatoren gebouwd

Foto: MB

Vorige week vierde BASF in De Meern, gelegen aan het Strijkviertel, een feestje: al 50 jaar worden hier katalysatoren gebouwd.

Een katalysator is een chemische stof die chemische reacties sneller laat verlopen, zonder dat de stof zelf deelneemt aan die reactie. De toepassing die we het meest kennen in het dagelijks leven is die in auto’s: in auto’s zorgt de katalysator voor vermindering van de schadelijke uitlaatgassen. Bij BASF in De Meern worden katalysatoren gemaakt voor verschillende chemische toepassingen, die grondstoffen omzetten naar innovatieve en duurzame producten. Katalysatoren zijn hiervoor onmisbaar. Met behulp van de katalysatoren die BASF in De Meern produceert, kunnen bijvoorbeeld schone diesels gemaakt worden.

Als onderdeel van de verjaardag van de vijftigjarige katalysatoren bezocht burgemeester Jan van Zanen de jubileumbijeenkomst, en werd er met diverse hoogleraren over de toekomstige uitdagingen gesproken en over hoe chemie en katalysatoren daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Cookieinstellingen