Draaimolen voor kinderen in een rolstoel

Foto: armekas

Voor kinderen in een rolstoel is een rondje meedraaien in een draaimolen niet altijd even makkelijk. Op het schoolplein bij de Weide Wereld staat er nu één.

Een bewoner heeft het initiatief genomen om dit speeltoestel bij de gemeente aan te vragen. Kinderen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen met de rolstoeldraaimolen ook ‘meedoen’, en dan ook nog eens samen met andere kinderen. Samen met Reinaerde BSO De Ster, waar kinderen met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige of verstandelijke beperking worden opgevangen, is deze plek gevonden voor de rolstoeldraaimolen. Zo kunnen zo veel mogelijk kinderen van dit bijzondere speeltoestel gebruik maken.

Sinds enkele maanden wordt iedere woensdag om 10.30 uur vier kinderen van BSO De Ster in hun rolstoel opgehaald door vier kinderen zonder beperking van de basisschool. Ze gaan samen iets leuks doen op het schoolplein, en nu er een rolstoeldraaimolen bij is gekomen maakt dit het samenspelen gemakkelijker én leuker.

Op woensdag 5 juni om 10:30 uur komt wethouder Maarten van Ooijen samen met de groep kinderen die buiten komen spelen de rolstoeldraaimolen feestelijk in gebruik nemen.

(op de foto een voorbeeld van zo’n rolstoeldraaimolen)

Cookieinstellingen