Bruisend Romeins spektakel in Castellum Hoge Woerd

Foto: MB

Afgelopen zondag werd het Romeins Festijn in Castellum Hoge Woerd afgesloten met een bruisend slotspektakel voor jong en oud. Ruim 1500 bezoekers genoten van dit evenement dat vanwege moederdag in het teken stond van de Romeinse vrouw.

Het slotspektakel was tevens de feestelijke afsluiting van de Nationale Romeinenweek. De hele dag waren er op het binnenterrein van het castellum demonstraties van gladiatrixen en gladiatoren, Romeinse soldaten. Ook was een Romeinse huwelijksvoltrekking te zien en werd er offer gebracht bij de priesteressen van Juno. Daarnaast konden kinderen een eigen pijl en boog maken of een sieraad met een scherf uit de oudheid. Verhalenvertelster Julia bracht Romeinse verhalen, en liefhebbers van verdiepende verhalen konden mee op pad met een rondleider.

Soldatentraining

Gedurende het Romeins Festijn konden kinderen ook nog een soldatentraining volgen terwijl hun ouders de lezing van fysisch geograaf Marieke van Dinter bijwoonden over Landschappen langs de Limes in de Romeinse tijd. De buitenvoorstelling Metamorfosen, naar een toneelbewerking van het Romeinse gedichtenboek van Ovidius, van Theatergroep Aluin werd druk bezocht. Het Romeins Festijn werd in totaal door circa 2.100 bezoekers bezocht.

Cookieinstellingen