Lintjesregen in het Máximapark

Foto: VVM

Het was voor beide een grote verrassing. Door vrienden en familie waren Henny Smorenbrug en Peter Mocking met een omweg vandaag, vrijdag 26 april, naar de Stadsschouwburg in Utrecht gelokt waar zij van burgemeester van Zanen een Koninklijke onderscheiding voor hun parkwerk kregen uitgereikt.

Beide bestuursleden zijn vanaf het prille begin van de ontwikkeling van het grootste stadspark van Utrecht betrokken geweest bij het werk van de Vrienden. Henny Smorenburg is sinds de oprichting penningmeester van de stichting Vrienden van het Máximapark. Daarnaast is hij betrokken bij tal van andere activiteiten van De Vrienden van het Máximapark. Zo is hij wekelijks met een groep andere vrijwilligers op donderdag actief met onderhoudsklussen in het park.

Orde van Oranje Nassau

Peter Mocking is vanaf het allereerste begin ook betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van het Máximapark. Van betrokken bewoner tot niet meer weg te denken vrijwilliger die vele uren per week in het park steekt. Vanwege zij vakkennis op het gebied van groen is hij binnen de parkorganisatie als vrijwilliger een professionele gesprekspartner voor medewerkers van Stadsbedrijven van de gemeente Utrecht. Peter begeleidt ook excursies, en vertelt dan over de ontstaansgeschiedenis van het park in relatie tot de ontwikkeling van heel Leidsche Rijn.

Peter en Henny zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Cookieinstellingen