Elk kwartier een trein van Utrecht naar Leiden in de spits

Foto: MB

Tussen Leiden en Utrecht gaat op korte termijn elk kwartier een sprinter rijden in de ochtend- en avondspits. Dit kan door de huidige verbinding tussen Leiden en Alphen aan den Rijn door te trekken naar Utrecht Centraal Station.

De precieze datum waarop dit ingaat is echter nog niet bekend. Deze hogere frequentie tijdens de spitsuren is het resultaat van gesprekken tussen ProRail, NS en de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De spitspendel rijdt tussen 06.00 en 10.00 uur in de ochtend en tussen 15.00 en 19.00 uur in de avond. NS wil de ritten uitvoeren met nieuw sprintermaterieel.

Dienstregeling

De spoorvervoerder, infrabeheerder en de provincies laten weten dat de extra spitsverbinding zo spoedig mogelijk komt. Daarbij wordt wel gesteld dat ProRail en NS de komende maanden eerst gaan onderzoeken wanneer deze pendel daadwerkelijk in de dienstregeling komt te staan. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om een extra stop te maken op station Utrecht Leidsche Rijn.

Plan van aanpak

Naast de afspraken voor deze extra sprinterverbinding praten de vier partijen ook al langer over het versnellen van de intercity tussen Leiden en Utrecht. NS, ProRail, Utrecht en Zuid-Holland zullen daarvoor eerst een plan van aanpak opstellen en willen voor het zomerreces van 2019 afspraken maken over een vervolg.

(bron: OVpro)

Cookieinstellingen