Aanslag op 24 oktoberplein in Utrecht

Foto: maps

Aan de overkant van het voormalige ziekenhuis Oudenrijn in Utrecht is een aanslag gepleegd rond 10.45 uur vanochtend. De politie houdt rekening met een terroristisch motief. Er zouden schoten gevallen zijn in of bij een tram onder de fly-over op het 24 Oktoberplein.

Er zouden meerdere slachtoffers zijn gevallen. Het zou gaan om vier daders die alle vier een andere kant zijn op gevlucht, zegt een ooggetuige. Hij zei ook dat er een vrouw over straat werd gesleept terwijl ze riep ‘ik heb niks gedaan’. Er zijn meerdere wegen afgesloten. Er vliegen helikopters boven het gebied en er is veel politie op de been. Scholen in de buurt houden kinderen binnen en de deur op slot. Iedereen in de buurt moet deuren sluiten en binnen blijven. Er is een calamiteitenhospitaal in het UMC Utrecht geopend, wat zou kunnen betekenen dat er meerdere slachtoffers zijn. Ooggetuigen zouden een vrouw op straat hebben zien liggen en een afgedekt lichaam.

In een flat aan de Trumanlaan is nu een inval bezig in Kanaleneiland. Die zou er mee te maken kunnen hebben.

Mark Rutte spreekt van zeer verontrustend nieuws. Burgemeester Jan van Zanen heeft nauw contact met politie en justitie. Het dreigingsniveau van de provincie Utrecht is opgeschaald naar het hoogste niveau.

Cookieinstellingen