Wijkvoorrondes schoolvoetbaltoernooi gaan van start

Foto: MB

Vanaf woensdag 6 maart gaan de Utrechtse wijkvoorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi weer van start. Een kleine 5000 basisschoolleerlingen van 95 Utrechtse basisscholen voetballen op 5 woensdagen in maart en april tegen elkaar.

Zij spelen om een plek in de stedelijke finale op 17 april op de velden van sportclub Desto in Vleuten. Sportiviteit staat centraal tijdens het schoolvoetbal: het sportiefste team ontvangt de Fairplay beker; de grootste beker van het toernooi.

VV De Meern

De wijkvoorrondes gaan de hele gemeente door. Zo wordt er onder meer op woensdag 6 maart door meiden van groep 5 en 6 van scholen uit Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn gespeeld bij UVV. OP 13 maart spelen de meiden van groep 7 en 8 bij UVV, en op 20 maart mogen jongens uit groep 5 en 6 uit Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn hun voetbalschoenen aantrekken op het sportpark van VV De Meern. Op 27 maart zijn de jongens uit groep 7 en 8 aan de beurt bij VV De Meern.

Finale bij Desto

De finale wordt op 17 april gespeeld op de velden van Desto in Vleuten. De organisatie van het Utrechtse schoolvoetbal ligt in handen van SportUtrecht. SportUtrecht werkt voor het schoolvoetbaltoernooi samen met FC Utrecht, Stichting Vreedzaam, het ROC Sportcollege, Sportacademie Utrecht en diverse voetbalverenigingen.
Het complete overzicht van de wijkvoorrondes is te vinden via www.sportstad-utrecht.nl/schoolvoetbaltoernooi

Reacties

article
19212
Wijkvoorrondes schoolvoetbaltoernooi gaan van start
Vanaf woensdag 6 maart gaan de Utrechtse wijkvoorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi weer van start.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/03/06/wijkvoorrondes-schoolvoetbaltoernooi-gaan-van-start/
2019-03-06T09:23:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2016/01/18134836/voetbal.jpg
wijkvoetbaltoernooi
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws