Afvalscheidingsstation De Stits krijgt een bakfiets

Foto: Wikimedia

Er komt een bakfiets te staan bij afvalscheidingsstation De Stits in Vleuterweide. Deze is gratis te leen, zodat mensen zonder auto wat gemakkelijker hun grof vuil kunnen wegbrengen.

De andere afvalscheidingsstations in Utrecht hebben al langer een bakfiets; De Stits bleef hier een beetje bij achter. Er waren plannen voor een Stint, maar die is geannuleerd na het drama met een Stint in Oss. Nu komt er dus een bakfiets. Vanaf 18 maart staat ie er.

Gratis lenen

De bakfiets kan gratis worden gereserveerd voor een dagdeel. Dit kan een dag van te voren via een link op de site van de gemeente Utrecht: huur een bakfiets. Er zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Zo mag je de bakfiets niet te zwaar beladen en moet je de lading afdekken met een net of een zeil. En je moet ‘m schoon en op tijd terugbrengen. De gemeente Utrecht hoopt dat dit een uitkomst is voor de omwonenden. De bakfietsen bij de andere afvalscheidingsstations worden echter niet zo vaak gebruikt; wellicht omdat niet iedereen weet dat die bakfietsen er staan om te kunnen lenen.

'

Reacties

article
19219
Afvalscheidingsstation De Stits krijgt een bakfiets
Er komt een bakfiets te staan bij afvalscheidingsstation De Stits in Vleuterweide. Deze is gratis
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/03/06/afvalscheidingsstation-de-stits-krijgt-een-bakfiets/
2019-03-06T15:26:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/03/06152626/bakfiets.jpg
bakfiets De Stits
Algemeen, Geen categorie, Gemeente