Shri Krishnaschool in De Meern 2e bij RTL scholenonderzoek 2019

Foto: SKS

In het RTL scholenonderzoek 2019 worden de scores op de eindtoetsen van ruim 6100 Nederlandse basisscholen op een rij gezet. Het gemiddelde cijfer komt uit op een 7.

De Shri Krishnaschool in De Meern behaalde een fraaie 2e plaats van alle scholen in Utrecht met een eindscore van 8! De Stichting Hindoe Onderwijs Nederland is er bijzonder trots op dat ze met een gemiddelde van 7,8 meedoet in de top van het Nederlandse basisonderwijs. In iedere stad waarin een SHON-school is gevestigd, behoort deze overigens tot de Top 10 basisscholen. De hoogst is overigens een 8,9.

Hindoeïstische levenshouding

De scholen van de SHON werken en leren vanuit een hindoeïstische levenshouding. Doel is om alle leerlingen hun eigen culturele identiteit te leren ontwikkelen en te laten waarderen. Zo behouden ze hun eigen identiteit, maar kunnen ze optimaal integreren in de zeer dynamische multiculturele en multireligieuze Nederlandse samenleving. Vaak zijn het kleine scholen met veel individuele aandacht, discipline en – dat is best bijzonder – yoga. Directeur van de school Shaam Jibodh: “Dankzij het prettige, respectvolle en veilige klimaat zijn onze scholen inmiddels uitgegroeid tot een begrip, waar ouders hun kind met vertrouwen plaatsen. We zijn trots op onze goede resultaten van de afgelopen jaren. Onze leerlingen zijn allemaal goed terechtgekomen met mooie opleidingen en goede banen in de Nederlandse samenleving.”

De link naar het onderzoek vind je hier: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4609616/cito-toets-iep-route-8-kaart-scoren-scholen-basisonderwijs-onderzoek-rtl

Reacties