Gemozaïekte bankjes feestelijk onthuld op het Burchtplein

Foto: MB

Vanmiddag zijn twee mooi bemozaïekte betonnen bankjes zijn vanmiddag feestelijk onthuld op het plein voor de bibliotheek in Vleuterweide.

Het was een drukte van belang daar op dat Burchtplein. Cliënten van Abrona hebben ruim een jaar twee keer per week steentjes op de betonnen sofa’s geplakt, samen met bewoners van verzorgingshuis Parkhof van Rijnhoven. Aan die gezellige samenwerking komt nu even een einde, want de bankjes zijn klaar.

Tromgeroffel

En feestelijk onthuld vanmiddag, onder muzikaal tromgeroffel van de bewoners van Abrona, die klaar stonden met een variëteit aan instrumenten. Zij waren dan ook terecht trots op de bankjes, waar duizenden stukjes tegels zorgvuldig zijn opgeplakt. Leerlingen van het Amadeus Lyceum hebben erbij geholpen.

Verbindingsbanken

De ‘verbindingsbanken’, zoals ze zijn genoemd, zijn oorspronkelijk een initiatief van de Lions Vleuten – De Meern. De Lions wilden iets blijvends in de wijk doen, waarbij verschillende partijen betrokken konden worden en met een sociale impact. En op een bank kun je samen met anderen zitten, en als ze helemaal bemozaïekt moeten worden is het ook nog een gezamenlijk klusje. De verbinding kreeg zo al gestalte voordat er op de banken gezeten kon worden.
De banken wegen 2000 kilo per stuk, dus het was best nog een karwei om ze op hun plek te krijgen. Maar nu ze er staan, horen ze ook ineens helemaal op dat plein voor de bieb. Nu wachten op een lentebriesje zodat het er lekker toeven wordt….

Reacties