Tennisvereniging PVDV in Rijnvliet genomineerd voor ‘Duurzame Club’

Foto: PVDV

Sportaccomodaties kampen met hoge energielasten. Het loont om te verduurzamen, want dan blijft er meer geld over voor de sport. Tennisvereniging PVDV in Rijnvliet is genomineerd voor de meest duurzame sportclub van Nederland.

En als tennisvereniging PVDV – u weet wel, met die witte overkappingen over de banen, nabij de A2 – verkozen wordt tot meest duurzame sportclub, krijgt de vereniging 7500 euro. We kunnen stemmen! PVDV is samen met zes andere clubs in de running, dus ‘we’ maken hier in Leidsche Rijn een goede kans! Er wordt gelet op verschillende aspecten: energie, afval, inkoop en de kantine.

Zonnepanelen

PVDV is duurzaam vanwege de 70 zonnepanelen op het dak van het clubhuis, dat wordt verwarmd met stadsverwarming. Ledverlichting verlicht de banen, die overkapt zijn. Door de overkapping kunnen de banen in de winter worden gebruikt zonder energiekosten; een blaashal kost al gauw een lieve duit aan energie. Dit jaar komen er twee laadpalen voor elektrische auto’s en worden er voorzieningen getroffen voor elektrische fietsen.

Oude tennisballen

De vereniging zamelt al 20 jaar oud papier in en sinds 2012 ook oude kleding voor het Leger des Heils. Oude tennisballen die anders bij het gewone afval terecht zouden komen, worden hergebruikt voor honden. Voor 2019 staat op de planning dat ook glas en hard plastic ingezameld gaat worden. De kantinekeuken let er op dat er geen eten wordt weggegooid door efficiënt in te kopen. En ook de mensen die bij PVDV werken zijn geen doorsnee werknemers: de club probeert mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders een rol te laten spelen.

Stemmen op PVDV? Dat kan op http://sportiefopgewekt.nl/clubverkiezing/#/club/pvdv
(Doen, leuk!)

 

Cookieinstellingen