Wilgen knotten in het Máximapark

Foto: J de Boer

Het knotten van wilgen en ander bomen die daarvoor geschikt zijn begint al een aardige traditie te worden in het Máximapark. Ook dit jaar kan iedereen op zaterdag 15 december weer meedoen met de Vrienden van het Máximapark om het grootste stadspark van Utrecht weer een beetje mooier te maken.

Dit seizoen zijn de bomen op het eilandje in de Vikingrijn aan de beurt. Ook worden wilgen langs de oever van de Vikingrijn geknot en gaan we snoeiwerk verrichten in de buurt van de lelievijver. Knotbomen worden eens in de paar jaar in het winterseizoen van hun kruin ontdaan, waarna deze in volgend jaar weer uitloopt. Als een boom eenmaal is geknot, moet dat regelmatig gebeuren. Anders groeit de kruin op de knot sterk uit, en worden de takken zo zwaar dat de boom kan inscheuren of zelfs omvallen.

Stevige schoenen

Iedereen die mee wil doen is op zaterdag 15 december a.s. vanaf 9.00 uur van harte welkom in de werkschuur van de Parkorganisatie aan de Alendorperweg 10a in Vleuten. Hier is gereedschap aanwezig. Voor koffie, limonade, koek, soep en broodjes wordt gezorgd! Rond 12.00 uur houdt de arbeid op. Kinderen zijn natuurlijk van harte welkom, zij vinden het vaak hartstikke leuk om met takken te slepen, Wel onder begeleiding van ouders/begeleiders uiteraard. Tip: trek stevige schoenen aan en kleding die tegen een stootje kan.

Aanmelden

In verband met de catering graag vooraf even aanmelden via [email protected]  zodat ze weten hoeveel mensen er ongeveer komen.

'

Reacties

article
17877
Wilgen knotten in het Máximapark
Het knotten van wilgen en ander bomen die daarvoor geschikt zijn begint al een aardige
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/12/10/wilgen-knotten-maximapark/
2018-12-10T10:23:02+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/12/10102224/Bootje-.jpg
knotten Máximapark
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws