Enorme woontorens in Leidsche Rijn Centrum

Foto: gemeente Utrecht

Leidsche Rijn Centrum krijgt er 1100 woningen bij. Ze komen in enorme woontorens van 140 meter hoog. Het wordt koop en huur.

Het omvangrijke project heeft de naam MARK, en wordt gesitueerd aan de noordkant van het treinstation Utrecht Leidsche Rijn en ten westen van de A2. Drie hoge torens van 80, 100 en 140 meter. De hoogste toren krijgt een heus uitzichtpunt dat open is voor publiek. Tussen de bebouwing in komt een ‘stadswildernis’: een klein bos tussen de bebouwing in. Verder komen in de torens tuinbouwkassen.

Minpuntje

Wethouder Klaas Verschuure zegt dat het plan “verschillende aspecten van het gezond stedelijke leven” samenbrengt. Hij is zich bewust van een omstreden puntje van MARK: de hoogte: “We realiseren ons allemaal dat áls we iets bouwen dat hoger is dan de Domtoren, dat het ook écht iets bijzonders moet worden.”

Reacties