Eng: alleen thuis als inbrekers toeslaan

Foto: politie

Een 14-jarige jongen moest een aantal zeer angstige momenten doormaken in zijn ouderlijke woning aan de Edmund Nicklaan in Terwijde. Hij was thuis op het moment dat er een ruit werd ingegooid en inbrekers de woning binnendrongen.

De jongen verstopte zich in zijn eigen huis om niet geconfronteerd te worden met de indringers. Hij werd rond 14.50 uur opgeschrikt door glasgerinkel. Beneden hoorde hij gestommel en stemmen. De jongen verstopte zich en belde 112; de politie ging er met spoed en met meerdere eenheden heen. Kort nadat duidelijk was dat de inbrekers niet meer in de woning waren en dat de jongen in veiligheid was, zette de politie de wijk af.

Bekenden van de politie

Niet lang daarna zagen ze één van de verdachten rennen. Hij klom over schuttingen en rende door tuinen om aan zijn arrestatie te ontkomen. De man werd uiteindelijk aangetroffen. Hij had zich verstopt onder de tuinbank van een woning. Daar werd de man, een bekende inbreker, in zijn kraag gevat. Elders in de wijk werd een tweede verdachte in een kleine blauwe auto aangetroffen. Ook hij bleek een bekende van de politie en werd ter plekke ingerekend. De verdachten zijn 17 en 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht.

Getuigen

Ondanks het feit dat beide verdachten zijn aangehouden, is de politie op zoek naar getuigen. Wie heeft wat gezien voor of na de inbraak op de Edmund Nicklaan? Bel dan de politie: 0900-8844.

Reacties