Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Vleuten

Foto: Welzaam

Het Oranje Fonds verrast Welzaam Vleuten-De Meern met een Oranje Fonds Buurtcadeau van 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, geeft het Oranje Fonds een organisatie het Buurtcadeau.

Zo hebben ook alle omwonenden profijt van de straatprijs. Het Buurtcadeau gaat altijd naar een lokale organisatie; binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra investeert in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren; het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Piano

In Vleuten zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Het buurtcadeau willen wij graag investeren in een piano. De wens voor een piano wordt breed gedragen door bewoners en organisaties. In het buurtcentrum vinden veel verschillende activiteiten plaats, waarbij een piano veel zou toevoegen. Een voorbeeld daarvan is het maandelijkse Ciao Café, georganiseerd door vrijwillige buurtbewoners en organisaties in de wijk. Tijdens het Ciao Café ontmoeten mensen met en zonder een beperking elkaar en hebben een leuke avond”, aldus Rosa Draaisma van Welzaam Vleuten-De Meern.

Cookieinstellingen