12 incidenten sinds half oktober in Leidsche Rijn

Foto: politie

Het zal je maar gebeuren: zit je lekker op de bank, wordt je ruit met een harde klap kapot geschoten of gegooid. Dit gebeurde de afgelopen week meerdere keren in verschillende wijken in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

Medio oktober werden al enkele bewoners in Het Zand slachtoffer van dit soort vervelende praktijken, maar vooral sinds afgelopen weekend is het bal in de wijk. In Vleuterweide werden op vrijdag 2 november woningen beschadigd aan de Truffelzwam en De Vuursche. Bovendien werd die avond een buschauffeur op een haar na geraakt door een steen bij het station Vleuten.

12 incidenten

Op zondag 4 november waren woningen aan het Aldo van Eijckplantsoen, de Esdoornlaan, de Anna Jacominaplaat en de Kerkeindsepolder aan de beurt. Maandag 5 november werden woningen bekogeld en beschoten aan het Ray Connifpad, de Hermelijnvlinderdijk en de Alendorperweg. Ook werd de ruit van een rijdende bus ingekegeld op de busbaan tussen Veldhuizen en Vleuterweide. De trieste balans: 12 van zulke incidenten sinds half oktober.

Jongens op de fiets

Uit onderzoek door de politie blijkt dat het hier waarschijnlijk gaat om één of meerdere groepjes jongens van rond de 15 jaar op de fiets. De ruiten worden vernield door het gooien met steentjes en grind, maar ook door het schieten met een luchtdrukpistool of bibi-gun. De vernielingen vinden vooral plaats tussen 21.00 en 23.00 uur.

Alert zijn

De politie vraagt nu iedereen alert te zijn op deze incidenten. Mocht je zoiets zien gebeuren of er dreigt zo iets te gebeuren twijfel dan niet, bel direct 112 en geef signalement en rijrichting van de daders door. Ben je ook slachtoffer geworden en heb je nog geen aangifte gedaan? De politie verzoekt je dit dan alsnog te doen. Dat kan digitaal via de website www.politie.nl of na afspraak aan het bureau. Andere manier informatie over deze incidenten kun je kwijt via 0900-8844.

Reacties

article
17234
12 incidenten sinds half oktober in Leidsche Rijn
Het zal je maar gebeuren: zit je lekker op de bank, wordt je ruit met
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/07/12-incidenten-sinds-half-oktober-leidsche-rijn/
2018-11-07T14:38:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/07143748/IMG_8363.jpg
vandalisme Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie