Praten over mantelzorg: vrijdag in diverse Leidsche Rijnse winkelcentra

Foto: Mantelzorg

Op zaterdag 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Op winkelcentrum Vleuterweide, de Veldhof en in Leidsche Rijn Centrum kun je vrijdag 9 november in gesprek over mantelzorg.

Medewerkers en vrijwilligers van diverse organisaties gaan daar dan de straat op om te praten over mantelzorg. Het thema van deze jaarlijks terugkerende Dag van de Mantelzorg is dit keer ‘Mantelzorg mag een naam hebben’. Het erkennen en waarderen van mantelzorgers staat centraal. Op vrijdag 9 november zullen medewerkers en vrijwilligers van diverse organisaties in gesprek gaan met bezoekers van winkelcentrum Vleuterweide, de Veldhof en Leidsche Rijn Centrum.

Informatie en hulp

De vragen die de vrijwilligers en medewerkers het winkelend publiek stellen zijn onder andere: Zorgt u voor een familielid of naaste? Kent u iemand die dit doet? Of juist verzorgd wordt? Krijgt u ondersteuning of hulp? Daarnaast zullen zij de mensen informeren waar zij als mantelzorger terecht kunnen voor informatie of hulp. De organisaties delen daarbij iets lekkers en iets gezonds uit, gesponsord door de mensen van de Brazzerie van Abrona, Albert Heijn/Vleuterweide en de Plus/Veldhof. Zij ondersteunen deze actie van harte.

Wie?

De medewerkers die met de mensen in gesprek gaan zijn van het buurtteam, Wijkverpleging (Careyn en Rijnhoven), sociaal makelaars van Welzaam, Steunpunt Mantelzorg Utrecht van U Centraal, WIL in je buurt en de kwartiermakers.

Reacties

article
17187
Praten over mantelzorg: vrijdag in diverse Leidsche Rijnse winkelcentra
Op zaterdag 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Op winkelcentrum Vleuterweide,
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/05/praten-mantelzorg-vrijdag-diverse-leidsche-rijnse-winkelcentra/
2018-11-05T13:09:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/05130753/Mantelzorg.jpg
Dag van de Mantelzorg
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws