Doek valt voor Utrechts Centrum voor de Kunsten

Foto: MB

Het Utrechts Centrum voor de Kunsten – met een vestiging in de stad en de cultuurcampus in Vleuterweide – kampt al jaren met financiële problemen. Nu schijnt het centrum dan echt op te moeten houden.

Telkens dacht de gemeente creatief mee over hoe de financiële problemen op te lossen; er zijn meerdere malen eenmalige subsidies verstrekt. Voor de zomer bleek dat de situatie onhoudbaar is geworden. D66-raadslid Ellen Bijsterbosch: “Goed dat de gemeente Utrecht de regie pakt. De situatie van de afgelopen jaren was vooral niet in het belang van docenten en cursisten. Amateurkunsteducatie in onze stad is toe aan een nieuw perspectief.”

Jaarlijks 1 miljoen

Cursisten en docenten kunnen het lopende cursusjaar afmaken bij het UCK, zoals beloofd is aan de gemeenteraad. Het bedrag van ongeveer 1 miljoen dat jaarlijks beschikbaar was voor het UCK, blijft beschikbaar voor amateurkunsteducatie. Het doel is een toegankelijk aanbod van kunsteducatie in de wijk en een betere arbeidsmarktpositie voor zelfstandige docenten. Wat het betekent voor de cultuurcampus aan het Burchtplein in Vleuterweide is nog niet duidelijk.

Reacties

article
17190
Doek valt voor Utrechts Centrum voor de Kunsten
Het Utrechts Centrum voor de Kunsten – met een vestiging in de stad en de
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/05/doek-valt-utrechts-centrum-kunsten/
2018-11-05T14:46:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/05144547/uck1.jpg
UCK failliet
Algemeen, Geen categorie, Gemeente