Het is Week van de Voedselbanken: ook Leidsche Rijn heeft er één

Foto: Voedselbank Leidsche Rijn

Dit is de Week van de Voedselbanken. Ook in Leidsche Rijn is een Voedselbank die druk wordt bezocht. Vanaf vandaag start een grote inzamelingsactie voor allerlei spullen.

Wat is nodig? Luiers (vooral maat 4 en 5), shampoo, tandpasta, zeep, waspoeder et cetera. Vooral basisverzorgingsproducten dus. Het inzamelpunt is bij de Jumbo aan het Mereveldplein. Achter de servicebalie staan speciale kratten klaar waar mensen producten uit de winkel kunnen doneren. Wanneer je overigens thuis producten over hebt kun je die uiteraard ook doneren. Deze moeten wel ongeopend zijn in verband met de hygiëne.

Ada

Een van de vrijwilligers van de Voedselbank Leidsche Rijn is Ada; zij zet zich al vijf jaar in voor de voedselbank. Na haar pensionering, Ada werkte in het zakenleven, wilde ze graag blijven bijdragen aan de maatschappij. Ada helpt om de week bij de Voedselbank in Leidsche Rijn met het vullen van de voedselkratten en is er duidelijk op haar plek. Ze ziet het belang ervan dat cliënten onder de mensen blijven komen, ze raken namelijk snel eenzaam en in een isolement.

Praatje maken

Tijdens de uitgifte is er tijd voor koffie en thee. “Zo treffen de cliënten elkaar en wordt de drempel hopelijk wat lager.” Ada maakt dan graag een praatje met de mensen. “Jan! Niet teveel brood voor de alleenstaanden”, roept Ada een mede-vrijwilliger toe. “Geef dat brood maar aan de grote gezinnen”. Helaas heeft Ada de voedselbank in de vijf jaar dat ze zich inzet zien groeien. “Logisch”, zegt Ada, “de wijk wordt ook groter. Het is fijn om zo iets voor de ander te kunnen betekenen.”

Stichting Vrienden Voedselbank helpt onder andere door wekelijks versproducten te kopen om het pakket volledig en gezonder te maken. Onlangs is er naast het uitgifteloket van de Voedselbank aan de Belcampostraat ook een uitgiftelocatie in De Meern geopend in de Shri Krishnaschool in Veldhuizen.

Op de foto Ada en Sabiet, vrijwilligers van de Voedselbank.

Voor meer info: [email protected]

Inzameling verzorgingsproducten van vrijdag 19 oktober – vrijdag 9 november bij Jumbo Mereveldpein.

Cookieinstellingen