CDA Utrecht pleit voor méér plekken in Utrecht voor paspoort en rijbewijs

Foto: nieuws.nl

Als je je rijbewijs wil verlengen of een nieuw paspoort nodig hebt, kun je alleen terecht in het Stadskantoor en op het Wijkservicecentrum in Vleuten. Dat is te weinig.

Althans dat vindt het CDA van Utrecht. Inwoners van de gemeente moeten in de toekomst op meer plekken hun zaken met de gemeente kunnen regelen. Dat stelt het CDA deze week voor in de gemeenteraad. Het moet makkelijker zijn om een afspraak in de eigen buurt te maken.

Vleuten niet voor iedereen in de buurt

Deze week bespreekt de gemeenteraad de begroting voor 2019. Daarin staat nu nog dat het College vanaf volgend jaar minder geld beschikbaar maakt voor Publieksdienstverlening. Het CDA vindt dat de gemeente, met het groeiend aantal inwoners, juist extra moet investeren in dienstverlening dichtbij. Veel mensen vinden het stationsgebied druk en onoverzichtelijk en Vleuten is niet voor iedereen in de buurt. Daarom vindt het CDA dat het mensen gemakkelijker gemaakt moet worden, in het bijzonder ouderen of mensen die niet zo mobiel zijn.

Loket in Leidsche Rijn Centrum

In sommige delen van de stad wordt nu al geëxperimenteerd door de sociale dienst op meer plekken spreekuur te laten houden. Die dienstverlening kan verder uitgebreid worden, ook voor mensen die een nieuw paspoort of rijbewijs nodig hebben of iets anders met de gemeente willen regelen. Het CDA noemt Leidsche Rijn Centrum ook één van de nieuwe locaties waar inwoners in ieder geval op een aantal momenten in de week terecht kunnen.

Cookieinstellingen