Stijn en Luuk zamelen lege flessen in voor Sulawesi

Foto: MB

Stijn en Luuk (10 en 11) van de Beatrixschool in De Meern zamelen lege flessen in voor de slachtoffers op Sulawesi.

“We hadden het op het Jeugdjournaal gezien en toen hebben we deze actie bedacht voor onze school”, vertelt Stijn. Op Sulawesi zijn talloos veel mensen dakloos als gevolg van een aardbeving. De beelden van de ramp maakten indruk op Stijn en Luuk uit De Meern. Ze zijn met z’n tweeën alle klassen langs gegaan om over hun idee om flessen in te zamelen te vertellen en andere kinderen te vragen mee te doen.

25 euro is nog niet genoeg

“Mensen kunnen tot en met vrijdag hun lege flessen bij ons inleveren. Dat vond school het handigst, want vrijdag begint de herfstvakantie”, aldus Luuk. Het tweetal doet erg hun best, en heeft tot nu toe al 25 euro opgehaald. Maar dat vinden ze niet genoeg. “Er staat een grote bak bij de school waar mensen hun lege flessen in kunnen doen, maar wij komen ze ook graag ophalen hoor”, aldus Stijn. “Het maakt niet uit van welke winkel de flessen zijn, wij fietsen wel op en neer.”
Ze hebben met hun moeder afgesproken dat zij het geld dat het tweetal ophaalt met de flessen op de rekening voor Sulawesi stort. Goeie actie van Stijn en Luuk, vinden wij!

Doneer je lege flessen

Heb jij ook lege flessen over voor Sulawesi? Dan kun je je adres mailen naar de redactie: [email protected]. Wij geven de adressen dan door aan Stijn en Luuk.

Cookieinstellingen