Eerste stap gezet voor zorgboulevard tussen The Wall en ziekenhuis

Foto: Eyescan

Tussen het Antonius Ziekenhuis en The Wall komt een zogeheten zorgboulevard met bedrijven die aan de zorg gelieerd zijn of daar op een andere manier mee te maken hebben. De eerste is nu bekend: Eyescan.

Met de start van de bouw van de nieuwe hoofdvestiging van oogzorgkliniek Eyescan is een begin gemaakt met de zorgboulevard. In de Wetering Zuid – zo heet dat gebied – moet een bedrijvenpark komen met bijzondere bedrijfsarchitectuur. “Wij mikken op een bijzondere groep bedrijven”, vertelt Klaas Beerda van Utrecht City in Business, onderdeel van de gemeente Utrecht. “Zeker op dat stuk dat wij M-kavels noemen, tegenover de entree van het ziekenhuis, willen we niet zomaar alle bedrijven. Wij willen daar zorggerelateerde bedrijven en onderzoeksorganisaties. Dus geen grootschalige logistiek of zware productie, daar is dit stukje Leidsche Rijn te bijzonder voor. Met Eyescan is nu de eerste stap gezet.”

Vergoeding van zorg

Hij vertelt dat er veel belangstelling is vanuit deze categorie bedrijven, maar dat veel van hen nog even de kat uit de boom kijken. “Dit soort bedrijven is afhankelijk van de rijksoverheid als het gaat om vergoeding van de zorg die ze aan patiënten leveren. Ze willen eerst de zekerheid dat ze patiënten mogen behandelen en dat verzekeraars deze behandeling vergoeden. Dat gaat niet zo snel.”

Gezond stedelijk leven

Utrecht City in Business is met meerdere bedrijven in gesprek over een vestiging op de zorgboulevard naast het Antonius Ziekenhuis. In de stedelijke strategie focust Utrecht op bedrijven die een bijdrage leveren aan gezondheid en duurzaamheid, en dat gaat veel breder dan alleen De Wetering Zuid. Gezond stedelijk leven is het centrale stedelijke kader waar Utrecht City in Business alles aan toetst.

Cookieinstellingen