Atelierroute Utrecht brengt kunst dichtbij

Foto: ARU

Op zondag 7 en 14 oktober stellen meer dan 200 kunstenaars hun Utrechtse atelier open voor het publiek. Aan de Atelierroute Utrecht 2018 doen bekende en onbekende kunstenaars van alle leeftijden mee. Twee deelroutes lopen door Leidsche Rijn.

Een kijkje nemen in de ‘keuken’ van de kunstenaar, zien hoe en waar de kunst gemaakt wordt: dat kan tijdens de Atelierroute Utrecht aanstaande en volgende week zondag. Verrassende fiets- en wandeltochten brengen je naar uiteenlopende locaties verspreid door heel Utrecht; 19de eeuwse schoolgebouwen, woonhuizen, voormalige kantoren, industrieel erfgoed en werfkelders tot in de nieuw gebouwde ateliers in Leidsche Rijn.

Beyond

De routes zijn via www.atelierrouteutrecht.nl/locaties te downloaden. Twee deelroutes gaan door Leidsche Rijn. De gemeente Utrecht ontwikkelde samen met de Stichting Kunst en Openbare Ruimte een scenario waarbij kunst in de wijk gekoppeld is aan de stedenbouwkundige ontwikkeling. Dit project, Beyond, startte in 2002 en sindsdien zijn er blijvende kunstwerken en tijdelijke projecten gerealiseerd. Kunstenaars reageerden op specifieke ontwikkelingen in de wijk en op het fenomeen nieuwbouwlocatie.

Kersenboomgaard

Een van de routes gaat langs de Binnenhof van het Máximapark, waar zeven bijzondere kunstwerken staan. Ook kom je langs de atelierwoningen in de kersenboomgaard: drie identieke grote schuurgebouwen met dertig grote en kleinere atelierwoningen. Je kunt er kennismaken met de kunst en met de kunstenaar.

Nu maar hopen dat het weer meezit!

Cookieinstellingen