Maatregelen tegen overlast hostel Leidsche Maan

Foto: pro

In Hostel Leidsche Maan aan de W.F. Hermansstraat wonen (ex)verslaafden die onder begeleiding zo zelfstandig mogelijk meedoen aan de maatschappij. Omwonenden hebben overlast van deze buren. Er worden maatregelen genomen.

Enige tijd geleden deed een aantal omwonenden hun beklag in het AD. Sommigen zijn het zo zat dat ze willen verhuizen. De VVD stelde toen schriftelijke vragen aan het college van B&W over mogelijke maatregelen. Die worden nu genomen.  De meldingen van overlast zijn besproken met de omwonenden, het hostel en de buurtbeheergroep. Binnenkort, op 18 oktober, gaan vertegenwoordigers van de gemeente samen met de woningcorporatie op bezoek in het hostel om te kijken welke maatregelen nog meer genomen kunnen worden tegen de (geluids)overlast.

Wijkagent

Een aantal hostelbewoners is inmiddels overgeplaatst, en er is afgesproken dat er kritisch wordt gekeken naar nieuwe bewoners: kunnen zij wel wonen in een nieuwbouwwijk? Ook intern zijn de afspraken met betrekking tot overlast met de bewoners besproken, en kunnen er sancties volgen als zij zich er niet aan houden. De wijkagent zal vaker even langsgaan in het hostel.

Geregeld in gesprek

Om te weten of de maatregelen de overlast terugdringen, zal het hostel geregeld in gesprek gaan met de buurtbewoners.

Cookieinstellingen