Tadaaaaaa!!!! De nieuwe ‘sauna’ van Leidsche Rijn!

Foto: MB

Een ronkend persbericht ontvingen we. Met de titel dat we het publieke badhuis terugkrijgen. Zie foto!

Dan verwacht je nogal wat: een badhuis in Leidsche Rijn. Want een stadsdeel van formaat verdient eigenlijk ook best een leuke badhuis-annex-sauna, denk je als je het leest. Het persbericht belooft ons een botanische plantensauna, een voetenbad, een hoofdsauna (een diamantvormig object met een stoomfunctie) en een droge sauna. En dat alles bij RAUM, dat kunstenaarskolonietje tegenover de Cinemec, waar vaak leuke dingen worden georganiseerd.

Botanische plantensauna

Tijd om er even langs te fietsen dus. Want we kennen RAUM en hun ronkende persberichten. Altijd even checken…. Dat ei op bijgevoegde foto is de ‘botanische plantensauna’. Hij was nu dicht, maar waarschijnlijk kun je er gezellig tussen de bamboe en wat ander groen zitten. In de hoofdsauna – op zich een mooi diamantvormig hokje – stond een laag vieze drab en het voetenbad was een bankje in de rondte met aan de bovenkant plexiglas. Warm zal het er niet worden, zo in de buitenlucht.

Romeins badhuis

Dit moet de nieuwe ontmoetingsplaats van Leidsche Rijn worden, vindt RAUM. Vroeger bij de Romeinen was het badhuis ook de ontmoetingsplaats, en omdat we nu eenmaal op Romeinse gronden leven zou dat nu ook moeten kunnen. “Thermae wordt zo’n laagdrempelige ontmoetingsplek in de Nederlandse Vinex-wijk. Een publieke plek waar je even niet online bent, of per se geld voor moet betalen, maar helemaal fysiek aanwezig en samen bent. Wel met een westers tintje, want kleding is verplicht”, aldus één van de bedenkers.

Wij zijn benieuwd of het een populaire bestemming wordt voor de Leidsche Rijners….

 

 

Cookieinstellingen