Zaterdag groot UITfeest in Castellum Hoge Woerd

Foto: CHW

Zaterdag is het groot feest in Castellum Hoge Woerd ter ere van het twintigjarige bestaan van Leidsche Rijn. De hele dag is er van alles te doen.

Theater, workshops, rondleidingen, circus en muziek ter ere van ‘onze’ verjaardag en als aftrap voor het nieuwe culturele seizoen. De afgelopen jaren was Castellum Hoge Woerd dé plek in Leidsche Rijn voor het Uitfeest. Ook dit jaar begint het culturele seizoen binnen de muren van Castellum Hoge Woerd. Ontdek en ontmoet vele buren (en verre buren) in een bruisend programma op zaterdag 15 september van 13.30 tot 18.00 uur.

Nieuwe Buren

Tijdens het Uitfeest staat het thema Nieuwe Buren centraal, om zo de verjaardag van Leidsche Rijn te vieren. Luister naar lokale orkesten als De Bazuin en Harmonieorkest Vleuten, zing mee met het Leidsche Rijn lied van Het Leidsche Rijn Koor, ontdek Carmen van Muziek in de Meern of kom chillen bij de DJ’s en bands in de HANGOUT <19 van Cultuur19.
Duik in de geschiedenis van Leidsche Rijn en bekijk Oude Filmbeelden van De Meern van de Historische Vereniging VDMHLR. Ontdek de omgeving van Castellum per Romeinse reiswagen of tijdens een rondleiding over de omwalling van Castellum.

Vrijstaat, RAUM, Cultuur19

Ontmoet ook lokale culturele organisaties tijdens het Uitfeest. De Vrijstaat presenteert hun nieuwste kunstwerkplaats LATER WORD IK EEN SKELET (6+) tijdens een workshop. Ontdek RAUM op het Berlijnplein via een installatie of bekijk de wereld om je heen met andere ogen in SPOOR van Cultuur19. Maak alvast je lampion voor Sint Maarten bij de Sharing Arts Society, of deel je natuurverhalen in het Natuurlijk Verhalencafé van Utrecht Natuurlijk.
Op het circusveld kan je je circustalenten ontwikkelen bij Circus Hannes, of een poging wagen bij het midgetsjoelen. De echte trucs toch aan de professionals overlaten? Geniet dan van Turbulentie van Tall Tales Acrobatics.

Swingen

Op het buitenpodium kan je lekker swingen bij de JanRotBand en Pimiento Salsaband. Met zijn ritmische soul, funk en R&B doet de Jared Grand Band het buitenpodium swingen in een knallende afsluiter.

Voor de rondleidingen zijn wegens beperkte capaciteit toegangskaarten verplicht. Deze gratis kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang weggegeven bij de balie. Op = op. 

Kijk voor informatie en het programma in Castellum Hoge Woerd op www.castellumhogewoerd.nl.

(op de foto de Jared Grand band)

Cookieinstellingen