430 nieuwe huurwoningen in Leidsche Rijn centrum

Foto: axo

Er zijn plannen voor zo’n 430 nieuwe huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum: twee derde valt in de sociale huur, een derde in de middenhuur. Maar nog even geduld; de bouw start begin 2020.

Het complex wordt gerealiseerd in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, nabij NS-station Leidsche Rijn. Woningcorporaties Mitros en Portaal, woningorganisatie Wonam en de gemeente Utrecht tekenden gisteren de ontwikkelingsovereenkomst.

Negen en zes verdiepingen

Het gebouw krijgt een parkeergarage, fietsenstalling en op de begane grond voorzieningen. Op de kop aan de zuidkant bij de Grauwaartsingel en Centrumboulevard telt het ontwerp negen verdiepingen, de rest is zes hoogDrie architectenbureaus ontwerpen elk een deel van het complex, dat zal voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG1).

Sociale woningbouw

“Utrecht is de snelst groeiende stad van het land”, zegt Klaas Verschuure, wethouder Ruimtelijke ontwikkeling en Leidsche Rijn. “We bouwen de komende jaren veel woningen, zowel in de bestaande stad als in nieuw te ontwikkelen gebieden, onder meer in Leidsche Rijn. We willen daarbij plek bieden voor iedereen. Daarom zetten we fors in op sociale woningbouw en middenhuur, mede voor starters op de woningmarkt. Ik ben blij dat er ook in dit complex veel van dit soort woningen komen.”

'

Reacties

article
16109
430 nieuwe huurwoningen in Leidsche Rijn centrum
Er zijn plannen voor zo’n 430 nieuwe huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum: twee derde valt
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/09/04/430-nieuwe-huurwoningen-leidsche-rijn-centrum/
2018-09-04T10:09:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/09/04100702/Axo_Huurwoningen-Leidsche-Rijn-centrum_Dam-en-Partners.jpg
huurwoningen Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Wonen