Autokrakers klem gereden in Vleuten

Foto: politie

Er kwam een botsing aan te pas om twee autokrakers te arresteren gisterenavond in Vleuten. Helaas raakte een agent daarbij gewond en ontstond fikse schade maar de boeven zitten achter de ‘dikke deur’.

Een alerte getuige zag omstreeks 18.50 uur op de Heldinnenlaan nabij strandtent Key West aan de Haarrijnseplas een verdachte situatie. Een man had daar veel belangstelling voor geparkeerde auto’s en de inhoud daar van. De getuige meldde dit direct via 112.

Politieauto geramd

Toen de politie daar ter plaatse kwam, zagen ze de auto van de verdachten net wegrijden, met verhoogde snelheid langs de eerste politieauto. Direct hierna werd een tweede politieauto geramd. Ondanks dat was er geen ontkomen meer aan voor de twee autokrakers. De buit van een daar opengebroken auto werd, samen met inbrekerswerktuigen, aangetroffen in de vluchtauto.

Lichtgewond

Een agent raakte hierbij lichtgewond aan zijn been, maar hij maakt het inmiddels goed. In tegenstelling tot de politieauto: deze moest worden afgesleept. De twee verdachten zijn ingesloten en de recherche zal vandaag verder gaan met verhoor en onderzoek.

Cookieinstellingen