Afscheid zusters Huize Alenvelt Vleuten

Foto: zusters Alenvelt

De zusters vertrekken uit Huize Alenvelt in Vleuten. Hiermee neemt Vleuten afscheid van een bekend fenomeen. Op zondag 9 september vieren zij hun dankbaarheid voor bijna zeventig jaar kloostergemeenschap in Vleuten.

De zusters SMMP (voluit: zusters van de heilige Maria Magdalena Postel) nemen met de mis ook afscheid. Ze zijn sinds 1952 een bekende verschijning in Vleuten, en waren al deze jaren zeer actief in de gemeenschap. Daarnaast ondersteunen zij de parochie.

Boxmeer

Vijf van de zeven zusters hebben nu echter zelf meer zorg nodig en dus verhuizen zij naar een kloostercomplex van de orde in Boxmeer. Daar is goede zorg en dagelijkse liturgie voor hen. Zr. LĂșcia Schnekemberg en zr. Rita Pomberg blijven als kleinste gemeenschap nog in de parochie wonen om hun missie van de afgelopen jaren, parochiesupport in gebed en praktijk voor te zetten. Zij willen een woning betrekken, maar zijn nog zoekende. (tips zijn welkom!)

Eucharistieviering

Op zondag 9 september is om 11:00 uur een eucharistieviering om deze gebeurtenis te markeren. Als blijvende herinnering zal het marmeren altaar van het klooster op die dag in gebruik genomen worden in de Willibrordkerk. Ook de zetels voor de priester en de misdienaars van het klooster krijgen daar een plek. Aansluitend aan de mis is er gelegenheid de zusters te ontmoeten onder genot van een kopje koffie en een glaasje bij zalencentrum Kerkestein.

Cookieinstellingen