KBTR op de muren van Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn

Foto: Antonius

Steeds vaker duikt er in Utrecht kunst op van de mysterieuze straatartiest KBTR. Sinds deze week siert het werk van KBTR ook de muren van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn.

In het diepste geheim werkte de kunstenaar – die erom bekend staat anoniem te willen blijven – er nachtenlang aan. Het resultaat is een mooie verbeelding van het Utrechtse straatbeeld in de polikliniekgang van de locatie in Leidsche Rijn op de eerste verdieping, richting route 80. De drie panelen laten kenmerkende Utrechtse taferelen zien, met de grachten en de Domtoren. Ook voor veel medewerkers van het ziekenhuis zelf was de muurschildering van KBTR een complete verrassing. Het was een geheime operatie die zes nachten duurde. De interieuradviseur van het ziekenhuis had het contact met KBTR kunnen regelen.

Straatbeelden

Het drieluik toont markante straatbeelden van Utrecht. Te zien zijn een beeld van de Oudegracht met een trap naar de werf met drie kenmerkende kabouters met rood mutsje en twee duiven. Op de middelste graffititekening staat een kabouter in de Servetstraat, in de hoedanigheid als toerist, die met zijn mobieltje de Domtoren fotografeert. De derde muurschildering toont een liefdeskabouterpaartje in een waterfiets op de gracht.

Banksy van de Lage Landen

De straatkunstenaar, ook wel de Banksy van de Lage Landen genoemd, houdt zijn identiteit net als de Britse kunstenaar strikt geheim. Hij heeft subtiele details in het drieluik verwerkt. Zo staat de klok in de Domtoren op 14.30 uur, het tijdstip dat FC Utrecht doorgaans aftrapt op zondagmiddag. Op een van de bruggen staat een kabouter als verpleegster als verwijzing naar het ziekenhuis en de waterfiets is geschilderd in de kleuren van de NS, geel en blauw, dat zijn hoofdkantoor in Utrecht heeft.

(Bron: RTVUtrecht)

Cookieinstellingen