Cosy aan de Zandweg in De Meern vertrekt

Foto: Clarita Rijnsent

Cosy aan de Zandweg in De Meern vertrekt: het huurcontract met de gemeente is niet verlengd. Het naastgelegen Boulevard was al een tijdje dicht.

Eigenaar Ellen Heesakkers heeft vijf jaar met veel liefde en plezier haar winkel in het grijze pand bestierd. Vrijwel iedereen in De Meern kent Cosy en Boulevard aan het rode fietspad. Nog even, want 31 augustus is de laatste dag. “Ja”, zegt Ellen, terwijl ze zucht. “Ik heb m’n best gedaan om het open te houden, maar het is niet gelukt. Het huurcontract loopt af en ik wilde het pand wel kopen van de gemeente, maar we werden het niet eens over de prijs.”

Weer een leeg pand

Ellen vertelt dat ze met veel mensen bij de gemeente heeft gesproken en zelfs de burgemeester op bezoek heeft gehad. “Cosy is zo leuk voor De Meern, maar ja. Nu komt er weer een leeg pand bij hier.” En daar heeft Ellen wel een punt, want een paar deuren verder sloot Domino Pizza de deuren om naar Leidsche Rijn Centrum te vertrekken. Dat pand staat nog leeg. Schuin tegenover aan de andere kant van het kruispunt staat de oude Jumbo te verpieteren, net als voormalig restaurant Castellum om de hoek aan de Castellumlaan. Al die lege gebouwen maken De Meern niet beter, wil Ellen maar zeggen.

Antikraak

“Ik heb nog geprobeerd om hier te mogen blijven zitten op basis van antikraak, maar dat lukte niet. Ik geloof wel dat het nu toch op antikraak-basis wordt ingevuld, maar dat weet je nooit zeker. We zien wel. Ik trek m’n handen er vanaf, ik heb m’n best gedaan. Wat ik ga doen? Er komt vast wel weer wat leuks op m’n pad!”

Tot 31 augustus is Cosy open en moet alles wat Ellen nog heeft weg…

'

Reacties

article
15799
Cosy aan de Zandweg in De Meern vertrekt
Cosy aan de Zandweg in De Meern vertrekt: het huurcontract met de gemeente is niet
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/08/15/cosy-boulevard-aan-zandweg-meern-vertrekt/
2018-08-15T11:53:45+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/08/15115126/20180814_154229-01.jpeg
Cosy De Meern
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers