Sms’en met straatmeubilair

Foto: raum

Praten met lantaarnpalen en bankjes via sms. Dat kan in Leidsche Rijn Centrum, op het Berlijnplein en in de binnenstad.

Het kunstenaarscollectief dat op het Berlijnplein resideert, tegenover de Cinemec, heeft straatmeubilair voorzien van grote gele stickers met daarop een telefoonnummer. Via dat nummer kan je bijvoorbeeld met een lantaarnpaal smsen. Of met een bankje. Het werkt heel eenvoudig: je stuurt een sms met de code van de plek waar je staat en je krijgt een reactie. “Deze zijn voorgeprogrammeerd met behulp van slimme software”, aldus Lars Terhorst van kunstenaarscollectief RAUM.

Hallo lantaarnpaal

Het project heet Hallo lantaarnpaal. Lars: “We brengen ‘dode’ objecten tot leven. Een sticker op de grond roept voorbijgangers op te reageren via sms, en zo ontstaat dan een gesprek. In verschillende steden overal ter wereld zijn zulke projecten uitgevoerd, leuk hè? Aan het einde van het project – het duurt tot oktober – kijken we wat men vindt van Utrecht en van Leidsche Rijn. Die conclusie wordt dan uitgebeeld door kunstenaars.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen