Deze kant van het kanaal oranje, overkant groen

Foto: Utrecht

Bijgevoegde afbeelding toont een duidelijke tweedeling in Utrecht: in Leidsche Rijn en vooral in Vleuten en De Meern is vooral VVD gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week.

De overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal kleurt veel groener. Daar overheersen GroenLinks en D66. Bij ons duidelijk niet, behalve in een aantal wijken waaronder Parkwijk. Wil je zien wat de uitslag per stembureau is, klik dan hier https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/verkiezingen/uitslagen-gemeenteraadsverkiezing-en-referendum-2018/interactieve-uitslagen/

GroenLinks heeft overigens aangekondigd dat Andrée van Es is aangesteld als zogeheten verkenner voor het vormen van het Utrechtse college. Andrée van Es is voormalig wethouder en Tweede Kamerlid voor GroenLinks.

Reacties

Cookieinstellingen