Vleuten-De Meern krijgt een duofiets

Foto: IV

Je ziet ze wel eens rijden: duofietsen. Meestal bemand door een tweetal waarvan er één niet meer zo goed op een normale fiets kan. De duofiets maakt fietsen dan toch mogelijk. Vanaf 23 april is er één beschikbaar voor Vleuten en De Meern.

Deze fiets komt er dankzij het initiatief van Ingrid Wendel uit Vleuten, die met de duofiets in aanraking kwam via haar ouders. Mensen die niet meer zo snel op pad gaan, komen dankzij de duofiets toch op plekken waar ze anders niet zo snel zouden komen. De Dafne Schippersbrug wordt dan een uitje. “De fiets komt bij Hoeve Wielrevelt te staan en is beschikbaar van woensdag tot en met zondag in twee blokken van 2,5 uur. De fiets heeft trapondersteuning, zodat 2,5 uur fietsen best kan en heel relaxed is.” Ingrid verwacht dat vooral veel mensen in het weekend willen fietsen: “Dan kun je met je oudere ouders gaan. In zomer én winter, want ook dan zijn er genoeg mooie dagen. En mijn moeder van 89 gaat dan ook gewoon op de duofiets, want ze kan meetrappen en krijgt het dan niet koud.”

Initiatievenfonds

Ingrid deed een aanvraag bij het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht – dat kent geld toe aan initiatieven die de buurt of wijk een beetje leuker maken – én kreeg van verschillende kanten donaties. Met als resultaat dat de duofiets er komt. Ze vertelt dat ze eerst met het reserveringssysteem ervaring wil opdoen, voordat de fiets ook op maandag en dinsdag beschikbaar komt. “Daarover ben ik in gesprek met Reinaerde, die de fiets dan voor hun cliënten kunnen inzetten. Op termijn, als dit een succes blijkt, kunnen er meerdere fietsen komen voor andere delen van Leidsche Rijn en De Meern. Maar eerst even kijken hoe dit gaat lopen.”

Meer weten over de duofiets of hem reserveren? Kijk dan op www.duofietsvleutendemeern.nl

 

Cookieinstellingen