Bakery & Steakhouse voor honden en katten in Leidsche Rijn Centrum

Foto: MB

Er komt een Bakery en Steakhouse voor huisdieren in Leidsche Rijn Centrum. Echt waar. Peter Haspels, die al in Terwijde een dierenspeciaalzaak heeft, opent op 16 mei de deuren in Leidsche Rijn Centrum.

Peter legt uit wat hij beoogt met zijn nieuwe zaak. “De bakery & steakhouse worden onderdeel van onze nieuwe winkel. Daar zal niet de hele dag iemand staan te bakken, maar een deel van de dag wel. Er komt een oven waar producten afgebakken worden. Verantwoord en honderd procent natuurlijk zijn hier de kernwaarden. Want snacken en verantwoord gaan niet altijd samen, ook niet bij huisdieren. Wist je dat in veel kant-en-klare hondenkoekjes die je in de winkel koopt, suiker en zout zitten? Dat is niet goed voor je hond.”

Recepten

Het doel is dat de producten die ter plekke bereid worden, ook thuis bereid kunnen worden; klanten kunnen de recepten meekrijgen. “Dieren kunnen hier proeven, en de winkel zal ook heel anders gaan geuren dan een gewone dierenspeciaalzaak. Bij de steakhouse ligt de nadruk natuurlijk op vlees, maar in de bakery maken we producten van bijvoorbeeld rijst en bloem met wat vanille of pindakaas toegevoegd. Ja, en sommige producten presenteren we met een knipoog, zoals de zalmpaté met sandwichlook.”

Zelf koekjes bakken

Peter denkt dat hij de eerste in Nederland is die een dierenspeciaalzaak met een bakery en steakhouse inricht. “In het buitenland zie je het mondjesmaat, en in Nederland ken ik het nog niet, behalve een paar zaken die zelf koekjes bakken.” En waarom Leidsche Rijn Centrum? “Leidsche Rijn Centrum wordt een luxe en compleet winkelcentrum, daar passen wij met ons nieuwe concept.”

Speelotheek

De nieuwe vestiging van Dierspecialist Haspels krijgt ook een speelotheek met speeltjes voor honden, katten en konijnen. Eh, konijnen? “Ja, konijnen zijn zulke slimme beesten, die houden wel van een intelligentiespelletje. Bij de spelletjes moet je denken aan een verstopt koekje in een speeltje dat het beest er met schuiven, duwen en draaien uit kan krijgen. En als ie het doorheeft, kun je een ander spelletje komen lenen. Leuk toch?”

Wij zijn benieuwd!

Cookieinstellingen