Bouw Academie TIEN en Leidsche Rijn College op Berlijnplein begonnen

Foto: academie tien

Op het dak van de A2, naast het Berlijnplein, is begonnen met de bouw van twee middelbare scholen: Academie TIEN – nu nog Mavo TIEN – en het Leidsche Rijn College.

Voor het Leidsche Rijn College is het tijdelijk om in het schooljaar 2018-2019 de leerlingengroei op te vangen. Als het Via Nova College naar een nieuw pand verhuist – die school zit in hetzelfde pand als het Leidsche Rijn College – is er weer genoeg ruimte voor het Leidsche Rijn College in het huidige gebouw. Voor Academie TIEN is het ook een tijdelijke huisvesting waar de school naar verwachting 3,5 jaar zal blijven. Daarna verhuist Academie TIEN naar een nieuwe locatie in Leidsche Rijn Centrum. Hoe die nieuwbouw eruit gaat zien wordt over een paar maanden bekend.

Vernieuwend

Academie TIEN, een school met vmbo-tl, havo, vwo en vwo+, gaat vanaf komend schooljaar van start met een vernieuwend onderwijsconcept. Leerlingen krijgen coaches waarmee ze op zoek gaan naar de juiste inhoudsvorm van het lesprogramma en realiseren op die manier de ontwikkeling van de leerling. De echte revolutie komt een jaar later, als er ook tienjarigen als leerling op deze middelbare school worden verwelkomd. Bijvoorbeeld kinderen die uitblinken in rekenen, kunnen dan al kennismaken met wiskunde. Zo blijft er een uitdaging.

De huidige Mavo TIEN-leerlingen maken gewoon hun eigen route af. Alle nieuwe leerlingen komen op Academie TIEN.

Cookieinstellingen