‘Veiligheidsmaatregelen in de A2-tunnel ipv tunneldoseren’

Foto: tunnelvariantnl

De Tweede Kamer praat vandaag over de Leidsche Rijntunnel op de A2. Er staan daar enorm veel files en volgens vrachtrijders komt dat door het doseringsysteem. Auto’s worden in de spits maar mondjesmaat toegelaten in de tunnel.

Tunneldoseren is een instrument om de veiligheid van de weggebruiker te verhogen. Rijkswaterstaat wil files in de tunnel voorkomen omdat weggebruikers bij brand anders een te groot risico lopen

Veiligheidsmaatregelen

Evofenedex, een belangenorganisatie voor de logistieke sector, pleit voor veiligheidsmaatregelen in de tunnel in plaats van filedoseren bij Leidsche Rijntunnel. “Er wordt voorbijgegaan aan mogelijke fysieke veiligheidsmaatregelen in de tunnel zoals bijvoorbeeld automatische blussystemen of blusrobots op rails”, zei Thomas Reitsma van Evofenedex vanmorgen op Radio M Utrecht. “In bijvoorbeeld Noorse tunnels worden deze systemen met succes toegepast. Hierdoor kan er worden voldaan aan de Europese veiligheidsnorm zonder dat files in de tunnel voorkomen dienen te worden”, aldus Reitsma. Bedrijven kunnen veel schade lijden door vertraging.

(bron: RTVUtrecht)

Cookieinstellingen