Utrechtse woningontwikkelaar richt fake politieke partij op

Foto: Sustay

Van woningbouw naar politiek: zelden vindt er zo’n carriereswitch plaats. De Utrechtse woningontwikkelaar Sustay, gespecialiseerd in betaalbare vrije sector huurwoningen, start zogenaamd de Partij voor Middenhuur: PVM. Tenminste, zo stellen ze.

Maar het is niet echt heel serieus, maar een manier om de problematiek op de woningmarkt onder de aandacht te brengen. Sustay is een bekende projectontwikkelaar in Leidsche Rijn. Het bouwt momenteel aan Rhenomare in De Meern en ook honderden appartementen in Leidsche Rijn Centrum. Bjorn Six van Sustay: “Wij zijn natuurlijk geen politici, maar we vinden wel dat de politiek er iets mee moet gaan doen. Het is toch belachelijk dat mensen met een normaal inkomen niet eens in aanmerking kunnen komen voor een woning van 850 of 900 euro huur, omdat er absurde inkomenseisen worden gesteld? Het gaat altijd alleen maar om de grondprijs: grond wordt zo duur mogelijk verkocht en daar gaat het mis. Er zijn geen woningen meer te huur voor een normale prijs als het gaat om hoge winsten op grond; dan worden de huizen ook duur. D66 en de SP zeggen dat ze er wat aan willen doen, maar ja, hoe weten we dat het geen belofte is die ze niet kunnen waarmaken?”

Frustratie

Het moge duidelijk zijn: bij Sustay leven frustraties over hoe de markt voor middenhuur er momenteel bij staat. “De doorstroming stagneert. Ook mensen uit de buurt of zij die een sociale huurwoning verlaten vissen al snel achter het net. Dat vinden wij onacceptabel.”
Sustay realiseert al enkele jaren woonbuurten en woongebouwen specifiek ten behoeve van middenhuur, het segment met een huurprijs tussen de € 750,- en € 1.000,-. Ondanks dat het Utrechtse bedrijf hier succesvol in is, bekommert men zich om de vele imperfecties in deze markt.

Reacties

article
13587
Utrechtse woningontwikkelaar richt fake politieke partij op
Van woningbouw naar politiek: zelden vindt er zo’n carriereswitch plaats. De Utrechtse woningontwikkelaar Sustay, gespecialiseerd
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/03/13/nieuwe-politieke-partij-opgericht-utrechtse-woningontwikkelaar-2/
2018-03-13T18:09:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/03/12211103/tekort_aan_woningen.jpg
Partij voor Middenhuur
Algemeen, Geen categorie, Gemeente, Goed nieuws, Wonen