Wat wil de VVD voor Leidsche Rijn?

Foto: VVD

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart laten we de politieke partijen aan het woord. We vragen iedereen hetzelfde: wat wil jouw partij voor Leidsche Rijn? We publiceren per partij, en in de week voor de verkiezingen een compleet overzicht. Vandaag: de VVD.

De VVD wil dat het gebied rond Lage Weide en Leidsche Rijn Centrum zich ontwikkelt tot een ‘MBO Campus’. Deze campus biedt ruimte aan mbo-opleidingen en bedrijven om Utrechtse jongeren op te leiden tot vakmensen voor de banen van de toekomst. Een nieuwe mbo-vestiging komt bij voorkeur hier. Belangrijk voor alle ouders met schoolgaande kinderen in Leidsche Rijn. Om het beste onderwijs te kunnen bieden, moeten onderwijsgebouwen van de hoogste kwaliteit zijn. De VVD wil dat de gemeente haast maakt met het bouwen van de geplande nieuwe scholen in onder andere Leidsche Rijn. Zo kan de verwachte piek van scholieren worden opvangen. Ook in dit geval zijn multifunctionele accommodaties wenselijk, bijvoorbeeld met kinderopvang, welzijn, zorg en sport.

Levendigheid in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Om Leidsche Rijn Centrum nog verder te versterken wil de VVD graag dat ook bij station Leidsche Rijn een hotel komt en dat het culturele aanbod verder verbetert. Dat betekent  investeren in een cultureel programma en culturele voorziening op het Berlijnplein. De horeca in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern blijft nog wat achter. Nieuwe initiatieven uit de markt zijn welkom. De gemeente kan hieraan bijdragen door geschikte plekken te zoeken en ruimte te maken in bestemmingsplannen.

Van A naar B, op de manier die je zelf kiest

De VVD wil niet dat de gemeente voor je bepaalt hoe je je van A naar B moet verplaatsen. Wel wil de partij mensen verleiden om te lopen, te fietsen of te reizen met het openbaar vervoer. Dit doet de VVD door wandelroutes, fietspaden en het openbaar vervoer te verbeteren, niet door het pesten van de automobilist. De VVD wil dat er ook ‘s nachts openbaar vervoer is op de belangrijkste routes. Als Utrecht (doorgaand) autoverkeer uit de stad weert, dan wordt het drukker op de ring. Wij willen dat de gemeente de samenwerking zoekt met Rijk en Provincie om knelpunten aan te pakken. Voorbeelden zijn afrit De Meern, Leidsche Rijn Tunnel en de aansluiting van de A2 op de A12.

Tegen windmolens

De VVD wil dat de gemeente begint met de ontwikkeling van Rijnenburg als woongebied. Vanaf 2030 kunnen hier de eerste woningen worden opgeleverd. De gemeente mag nu geen keuzes maken die woningbouw in de toekomst bemoeilijken of onmogelijk maken. Wij zijn dan ook tegen grootschalige windmolens in Rijnenburg.

Ruimte om te sporten

Omdat de wachtlijsten onwenselijk zijn, wil de VVD investeren in voldoende sportvelden. De ontwikkeling van het aantal velden moet gelijke tred houden met de ontwikkeling van het aantal inwoners. Met name in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn zijn er veel sportclubs met lange wachtlijsten. De gemeente moet helpen deze wachtlijsten weg te werken, en als dit niet lukt, moeten de bestaande faciliteiten worden uitgebreid.

Cookieinstellingen