Vastgoedondernemer en politicus Wim Oostveen is overleden

Foto: Utrecht.nl/gemeenteraad

Wim Oostveen was een bekende Utrechter, die destijds met een voorziene blik veel grond in Leidsche Rijn kocht. Zijn vastgoedbedrijf Ovast is hier nog steeds een grote speler. Ook zat hij in de gemeenteraad voor zijn partij Stadsbelang Utrecht. Hij overleed dit weekend.

Wim had slokdarmkanker. Hij voelde zich al een tijd niet lekker, maar nam niet de tijd om naar de dokter te gaan. “Ik was bezig met 800 woningen die overgedragen moesten worden”, vertelde hij een paar maanden geleden aan de telefoon. “Toen ik uiteindelijk toch ging voor een kijkoperatie, was het binnen tien minuten bekeken”, vertelde hij nuchter. “Ik was verbaasd, ik had plannen om met vijftien mensen naar Hawaï te gaan en wilde mijn nieuwe huis gaan bouwen.” Maximaal drie maanden, kreeg hij toen te horen. Hij vertelde dat hij toen ging zorgen dat hij alles goed achter zou laten voor zijn gezin.

Bijzaak

Maar Wim belde toen niet om dat te vertellen, hij deed bijna of het bijzaak was dat hij zou doodgaan. Hij wilde vooral vertellen over zijn rechtszaak met de gemeente, die nog steeds loopt. Als het goed is doet de Hoge Raad eind maart uitspraak – na dat al een paar keer te hebben uitgesteld vanwege de gecompliceerdheid ervan. Het gaat om bouwkavels in Leidsche Rijn en Papendorp, om grond kopen en terugkopen en gehanteerde rentepercentages. Die uitspraak maakt hij dus niet meer mee, maar hij was ervan overtuigd dat hij zou gaan winnen. Zijn kinderen gaan er mee door.

Stadsbelang Utrecht

De meningsverschillen met de gemeente Utrecht leidden ertoe dat hij uit de gemeenteraad stapte, waarin hij voor Stadsbelang Utrecht zat – de partij die hij samen met Cees Bos had opgericht. Hij werd beschuldigd van belangenverstrengeling, terwijl hij dat zelf absoluut niet zo zag. “Ik wilde een bijdrage leveren aan goed stadsbestuur, en opkomen voor de belangen van Utrechtse burgers en zuinig omgaan met gemeenschapsgeld”, zo schrijft hij in zijn afscheidsbrief.

De kinderen van Wim zetten zijn bedrijf Ovast voort. Het bedrijf heeft plannen voor een ‘gezichtsbepalend gebouw’ in Leidsche Rijn Centrum Noord.

Cookieinstellingen