Vanaf vandaag kun je bevallen in nieuw geboortecentrum

Foto: Antonius Ziekenhuis

Vandaag is het nieuwe geboortecentrum in het St. Antonius Ziekenhuis in gebruik genomen. Je kunt bevallen in één van de 32 gezinssuites.

De comfortabele, sfeervolle suites hebben een slaapbank voor de partner en eigen sanitaire voorzieningen. De suites waarin bevallingen plaatsvinden, beschikken ook nog over een ligbad en twee kamers hebben een speciaal bevalbad (zie foto). Bij het ontwerp van het nieuwe centrum is ook de doelgroep betrokken: moeders uit de regio hebben actief meegedacht om de ruimten sfeervol en optimaal functioneel te maken.

Nauwe samenwerking

Bij St. Antonius Geboortezorg is iedereen welkom voor zowel een poliklinische bevalling (met je eigen verloskundige) als een bevalling bij de gynaecoloog. Michael Kars, gynaecoloog: “De verloskundige en de gynaecoloog werken nauw samen. Voordeel is dat 24/7 alle vormen van pijnbestrijding toegediend kunnen worden, een volledig OK-team klaarstaat en ook kinderartsen en kraamverzorgenden altijd beschikbaar zijn.”

Partner actief betrokken

Bij St. Antonius Geboortezorg staat de zorg voor het totale gezin centraal volgens Michael Kars. “Moeder en kind worden na de bevalling in principe niet meer gescheiden, ook niet als ze extra zorg nodig hebben of het kind bijvoorbeeld in een couveuse moet liggen. Het gezin verblijft samen in een mooie suite waar ook de partner kan blijven slapen, die net als de moeder actief betrokken wordt bij de zorg voor hun pasgeboren kindje.”

Speciale voorzieningen

Voor te vroeg geboren baby’s of zieke baby’s zijn er suites met speciale voorzieningen waar ouders ook ‘s nachts bij hun baby kunnen blijven. Nu slapen deze baby’s vaak nog apart op de couveuseafdeling.

Op de foto verloskundige Janine Lazet, gynaecoloog Michael Kars en zwangere Lana rondom het bevalbad. 

(bron: St. Antonius Ziekenhuis)

Cookieinstellingen