‘Krijg de kleertjes!’ in Leidsche Rijn

Foto: Krijg de kleertjes

Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die ruil je! Al ruim 5000 ouders uit heel Nederland ruilen kinderspullen bij ruilpunten in hun buurt of via de website KrijgdeKleertjes.nl. Nu start ook in Leidsche Rijn een ruilpunt.

Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langs brengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is duurzaam en gezellig tegelijkertijd.

Volle tas tegen een volle tas

In heel Nederland zijn KrijgdeKleertjes-ruilpunten waar ouders bij vrijwilligers hun kinderkleding kunnen ruilen. Vanaf 26 januari is er in Leidsche Rijn in principe elke laatste vrijdag van de maand een ruilavond in kindercluster Voorn, Akkrumerraklaan 131, Utrecht. Van 19:30-21:00 kunnen ruilers er terecht om kleertjes in alle kindermaten te ruilen. Een volle tas (gewassen) kleertjes inbrengen om te ruilen, betekent een volle tas geruilde kleertjes weer mee naar huis nemen. Alleen doneren van kleding mag ook.

Vrijwillig

Het ruilpunt in Leidsche Rijn wordt geheel op vrijwillige basis draaiende gehouden. Dat gebeurt met volle overtuiging en veel liefde! Een van de vrijwilligers is Rolanda Condeça Brinca. Zij beheert een voorraad schone en hele kleertjes. Rolanda heeft erg veel zin om te starten: “Wanneer kinderen uit hun kleren zijn gegroeid, zijn deze kleren vaak nog steeds goed voor een tweede, een derde en soms zelfs een vierde ronde! Ik kijk erg uit naar de opening en hoop veel andere ouders uit de wijk te bereiken met ons initiatief. Op die manier zijn we met zijn allen duurzaam en tegelijkertijd samen gezellig bezig.”

5000 leden

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl, die in 2012 is opgezet. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Inmiddels zijn al ruim 5000 mensen uit heel Nederland lid van de website.

Vijf ruilpunten in Utrecht

Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes-ruilpunten. Er zijn nu 26 ruilpunten waar mensen ‘live’ kunnen ruilen. KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn is een van de vijf ruilpunten die onlangs in Utrecht zijn gestart. Actuele openingstijden van het ruilpunt in Leidsche Rijn zijn te vinden op de facebook van KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn https://www.facebook.com/KrijgdeKleertjesLeidscheRijn.

Cookieinstellingen