Hulde voor Dafne in Castellum Hoge Woerd

Foto: E. v. Leeuwen

Gisteravond was er een sportief evenement in Castellum Hoge Woerd: het atletiekgala van de Atletiekunie.

Niet voor niks was Utrecht uitgekozen als locatie, want Dafne Schippers – Utrechtse – werd gehuldigd: zij kreeg de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit handen van Bruno Bruins, Minister van medische zorg en sport. Een enorme waardering voor haar topprestaties op wereldniveau en haar ambassadeursrol voor de jeugd. “Jouw verhaal zou zó een musical kunnen zijn. Je bent een voorbeeld voor alle kinderen in Nederland”, aldus de minister. Dafne vond het een eer: “Wat een enorme eer, dit is echt geweldig! Ik ga ervan genieten”, zei ze.

Atlete van 2017

Dafne werd bovendien uitgeroepen tot atlete van 2017. Dat was de zevende keer op rij. Ze verdedigde afgelopen zomer in Londen haar wereldtitel op de 200 meter met succes en werd derde op de 100 meter. In de verkiezing van Atlete van het Jaar hield ze middenafstandloopster Sifan Hassan (WK-brons op de 5.000 meter) en meerkampster Anouk Vetter (WK-brons in een Nederlands record) achter zich.

Mannen

Bij de mannen  werd Menno Vloon gekozen tot Atleet van het Jaar. De polsstokhoogspringer sprong in juni het dertien jaar oude Nederlands record van Rens Blom uit de boeken door over 5,85 meter heen te wippen. Hij bleef 400 meter-specialist Liemarvin Bonevacia (brons EK-indoor) en tienkamper Eelco Sintnicolaas (tweede in Götzis in een Nederlands record) in de verkiezing voor.

Cookieinstellingen