Gereformeerde gemeente in Torenpleinkerk Vleuten

Foto: Wikimedia

De gereformeerde gemeente in Utrecht gaat tijdelijk de Torenpleinkerk in Vleuten gebruiken, in afwachting van nieuwbouw in het Amaliapark in Leidsche Rijn.

De gereformeerde gemeente in Utrecht neemt op zaterdagmiddag 6 januari afscheid van de Westerkerk. Deze kerk (Bergstraat/Catharijnekade) is verkocht aan vastgoedontwikkelaar Wester Waterpoort, die in het gebouw een hotel wil realiseren. Er worden ook enkele sociale buurtvoorzieningen in ondergebracht. De Westerkerk (uit 1891) is een gemeentelijk monument en zal wat betreft het exterieur geen veranderingen ondergaan.

Amalia Staete

De gereformeerde gemeente in Utrecht gaat een nieuwe kerk bouwen in Leidsche Rijn, in het Amaliapark. De bouw wacht nog op afwikkeling van een bezwaarschrift dat is ingediend bij de Raad van State. De nieuwe kerk krijgt zo’n 350 zitplaatsen. Naast het kerkgebouw komt Amalia Staete, bestaande uit 24 appartementen voor mensen vanaf middelbare leeftijd.

Vanaf zondag 7 januari komt de gemeente tijdelijk bijeen in de Torenpleinkerk te Vleuten, en komt daar om 12.30 en 18.30 uur bijeen.

Cookieinstellingen