Zondag lekker boulderen in de nieuwe boulderhal

Foto: Boulderhal Energiehaven

Boulderhal Energiehaven opent komende zondag 10 december haar deuren in Leidsche Rijn. Iedereen is welkom. De openingstijden zijn deze dag van 10:00 tot 18:00, de entree is gratis.

Er is de afgelopen 9 maanden hard gewerkt in een poging in Utrecht de mooiste boulderhal van Nederland te bouwen. Het resultaat is ernaar! Met 2200 vierkante meter is het ook een van de grootste in Nederland. Boulderen is een spectaculaire tak van de klimsport, een creatief en gezellig alternatief voor de sportschool. Boulderen verbetert je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, behendigheid, coördinatie, snelheid en gevoel voor evenwicht. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. Anders dan bij sportklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder routes tot 4,2 meter hoogte zorgen voor veiligheid.

Puzzelen

In tegenstelling tot sportklimmen, komt bij boulderen veel minder kijken. Er is geen partner of diploma nodig. Iedereen kan zo aan de slag. Alleen komen is geen probleem, voor boulderen heb je geen partner nodig. Desalniettemin doe je boulderen zelden alleen. Samen puzzelen op een boulder en kijken hoe de ander het doet, maken het een sociale sport.

Geen ervaring geen probleem

Nog nooit geboulderd? Geeft niks, neem schone sportschoenen mee, liefst met witte zolen (wellicht zijn er voor deze dag namelijk niet voldoende verhuurschoenen); je wordt op weg geholpen. Let wel: kinderen jonger dan 8 mogen niet boulderen, voor hen is er een gezellige kidshoek. Jeugd tussen de 8 en 12 mag, vanwege de veiligheid, alleen onder directe begeleiding van een volwassene klimmen.

Kijk voor meer info op https://www.facebook.com/boulderhalenergiehaven

Elektronweg 10a.

Cookieinstellingen