Nieuwe pizzeria in Vleuten – lekker!

Foto: Cucina Elena

Heel de zomer is het oude stationnetje van Vleuten verbouwd. Nieuwsgierigen liepen er al regelmatig binnen om te informeren naar de bestemming. Dat is een pizzeria: Cucina Elena.

Een oude tante met de naam Helena woonde vrijwel heel haar leven aan de Italiaanse rivièra. Daar werd haar naam uitgesproken als Elena; dat staat ook op haar graf. Bij deze tante is de liefde en passie voor Italiaans eten ontstaan bij Hugo den Toom, de trotse eigenaar van Cucina Elena in Vleuten.

Liefde en aandacht

Hugo den Toom werkte tot voor kort als businessconsultant voor grote bedrijven, en was een enthousiaste kok in zijn vrije tijd. “Op een gegeven moment was het genoeg. Ik wilde dat gaan doen waar mijn passie ligt, en ik heb heel mijn leven van koken gehouden. Het is ook lekker concreet: je bakt een pizza met veel aandacht, tijd en liefde, zet hem bij iemand voor zijn neus en krijgt een gelukzalige glimlach cadeau. Heerlijk toch? Als businessconsultant was ik altijd met abstractere zaken bezig; dit is veel leuker.”

Uit De Meern

Hugo woont in het centrum van Utrecht met zijn vrouw Ellen – die de Elena op de foto’s is die in alle communicatie van de pizzeria wordt gebruikt – die uit De Meern komt. “Dus ik had al wel wat met dit deel van Utrecht. Toen twee vrienden van me zeiden ‘zeg, we kunnen dat stationnetje kopen, maar dan moet jij je restaurant beginnen’, zei ik ‘dat is goed’. En zo is het gegaan, want het plan had ik al veel langer.”

Pizzadeeg

Een officiële opening had Cucina Elena niet; eind oktober heeft Hugo gewoon de deuren open gezet. “Ik wilde mij niet vastpinnen op een datum, want elke nieuwe pizzeria loopt in begin tegen hetzelfde probleem aan: het pizzadeeg. Goed pizzadeeg steekt nauw, en is van veel factoren afhankelijk. Het kan zo een paar dagen of zelfs weken duren voordat je het exact goed hebt. Dus als je dan een opening viert met slecht pizzadeeg, nee. Gelukkig had ik op dag drie het goede deeg te pakken.”

Vaste klanten

Inmiddels weten veel mensen Cucina Elena al te vinden in Vleuten. “Ik heb zelfs al vaste klanten”, lacht Hugo. “En goede reviews, zonder dat ik daar om heb gevraagd. Leuk hè?”

Cucina Elena is op maandag gesloten.

 

Cookieinstellingen