Nederlands klimkampioenschap a.s. zaterdag in Leidsche Rijn

Foto: Zout fotografie

De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) organiseert zaterdag het NK Lead 2017 in Leidsche Rijn bij Neoliet.

Elf dames en twaalf heren strijden om de Nederlandse titel Leadklimmen. Het onlangs geopende klim- en bouldercentrum Neoliet in Leidsche Rijn is het decor waar de 23 deelnemers richting de top klimmen om de overwinning binnen te slepen. Met de Olympische Spelen van Tokio 2020 in zicht, waarop de klimsport voor het eerst onderdeel is, zijn ze tot de tanden gemotiveerd om zichzelf in de picture te klimmen.

6 minuten voor 20 meter

De klimmers hebben 6 minuten om een zeer moeilijke route tot een hoogte van ongeveer 20 meter uit te klimmen. Zo’n klimroute stelt de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel  het eindresultaat. Routebouwer Sam van den Vorstenbosch schroeft de grepen in de wand, die de klimmers tot het uiterste dwingen. Het belooft een spectaculair gezicht te worden.

In oktober geopend

Je kunt komen kijken bij Neoliet, Componistenlaan 6, Utrecht. Neoliet is opgericht in 1992 door achtvoudig Nederlands Kampioen en internationaal route-setter Erik Jacobs. Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland; in oktober is de hal in Leidsche Rijn geopend.

Cookieinstellingen