Albert Heijn-pui Vleuten in puin na sigarettendiefstal

Foto: MB

Afgelopen nacht dachten sigarettendieven een mooie slag te slaan bij de Albert Heijn in Vleuten. Door oplettende getuigen en het snel alarmeren van de politie kwamen zij van een koude kermis thuis.

Omstreeks 03.15 uur werd door meerdere getuigen via 112 gemeld dat er vermoedelijk werd ingebroken bij het Albert Heijn-filiaal in Vleuten. De politie was snel ter plaatse en zag nog nét twee scooters wegrijden. Een van de twee bestuurders droeg een grote zak op zijn rug.

Pepperspray

De politie zette de achtervolging in, en de dieven gooiden op hun vlucht de zak weg. De bestuurder van de scooter probeerde aan de politie te ontkomen door over grasvelden te rijden, maar kwam uiteindelijk ten val. Een van de verdachten kon direct worden aangehouden; de andere iets later. Met inzet van pepperspray gaf deze verdachte zich tenslotte ook gewonnen. De opzittenden van de andere scooter wisten helaas te ontkomen.

Grof geweld

De buit bestond voor enkele duizenden euro’s aan sigaretten. In de winkel bleek met grof geweld de glazen deur te zijn ingeramd en ook ín de winkel was het een ravage. De verdachten zijn beiden 18 jaar oud en zijn afkomstig uit Vleuten en Utrecht.

Grote voorhamer

De politie is op zoek naar mensen die wat hebben gezien daar tijdens en na de inbraak. Ook mensen die de politie hebben gealarmeerd maar die nog niet door de politie zijn gehoord wordt verzocht contact te leggen met de politie. Ook wordt nog gezocht naar het gebruikte breekvoorwerp, vermoedelijk een grote voorhamer. Mocht je een dergelijk voorwerp aantreffen, bel dan met de politie via het nummer 0900-8844.

Cookieinstellingen