Gemaakt in Leidsche Rijn: tijdschrift voor stiefouders

Foto: Aniek Schoonenberg

Hoe ga je om met de ex, in hoeverre kun en mag je je bemoeien met de opvoeding van de kinderen van je lief, wie krijgt de grootste kamer, et cetera. Dat soort vragen steken vroeg of laat de kop op als je een samengesteld gezin wordt. Jojanneke Kronenburg maakt er een tijdschrift over.

Jojanneke woont in Leidsche Rijn – in Terwijde om precies te zijn – en ontdekte dat er in de volle tijdschriftenmarkt geen tijdschrift was voor ‘stiefgezinnen’, gevormd wegens een nieuwe relatie en al bestaande kinderen. “Dan kom je voor allerlei vragen te staan. In mijn tijdschrift Stief m/v krijg je praktische tips en lees je hoe anderen met bepaalde situaties omgaan.”

Ervaringen en kennis delen

Haar blad is bedoeld voor het delen van ervaringen en kennis, en biedt ook praktische handvatten. Het is een steuntje in de rug, maar ook een magazine dat je aan je vrienden kunt laten lezen: kijk, zo gaat het bij ons ook, en hier loop ik tegenaan. Het magazine is positief en oplossingsgericht maar laat ook situaties zien waarin er gewoon geen winnaars zijn. Jojanneke: “Stief m/v verliest de realiteit kortom niet uit het oog.”

2500 verkooppunten

Stief m/v is natuurlijk een landelijk blad, maar geboren in Leidsche Rijn. “Daarom begin ik ook hier met het verspreiden. Want zeker in Leidsche Rijn wonen óók samengestelde gezinnen, mijn doelgroep dus. Maar ik mik ook op landelijk op de doelgroep; vanaf januari ligt het eerste nummer op 2500 verkooppunten door het land.”

Abonnement

Ben je geïnteresseerd in het nieuwe tijdschrift van Jojanneke, dan kun je via haar site een proefexemplaar aanvragen en/of een abonnement afsluiten. Kijk op www.stiefmv.nl.

 

Cookieinstellingen