Leuk, ook als je de films níet hebt gezien

Foto: LucasFilms

Vanaf morgen opent de tentoonstelling STAR WARS Identities The Exhibition in de Cinemec op het Berlijnplein. Een unieke tentoonstelling die de wereld over reist, en die ook leuk is voor als je geen die hard Star Wars-fan bent, zo hebben we ervaren.

De tentoonstelling omvat zo’n 200 originele Star Wars rekwisieten, kostuums en meer. Je (her)ontdekt de personages uit Star Wars op een totaal nieuwe manier en verkent tegelijkertijd op speelse wijze je eigen identiteit door middel van één simpele en diepzinnige vraag: What forces shape you?

Polsbandje

Alle bezoekers krijgen een polsbandje dat je moet activeren. In je oortje hoor je verhalen over de karakters uit Star Wars, passend bij de plek waar je dan bent op de tentoonstelling – een kastje om je nek ‘ziet’ dat. Aan de hand van het leven van Luke en Anakin Skywalker leer je over hun karakter en tegelijkertijd kun je vragen over jezelf beantwoorden: zou jij overlopen naar de dark side bijvoorbeeld?

Legendarische figuren

De tentoonstelling heeft drie belangrijke zones: OORSPRONG, INVLOEDEN en KEUZES, met bijbehorende vragen over identiteit. Dat dit het thema is van de tentoonstelling is niet verwonderlijk: Luke Skywalker gaat in de film immers ook op zoek naar wie hij echt is en wórdt vervolgens die persoon. Anakin Skywalker worstelt met wie hij zou kunnen zijn en zwicht uiteindelijk voor de persoon waarvan hij denkt dat hij die moet zijn: hij wordt Darth Vader.

Princess Leia Organa

Naast Anakin en Luke Skywalker zijn er nog elf andere uitgelichte personages met een unieke eigen identiteit: C-3PO, Boba Fett, Princess Leia Organa, Jabba the Hutt, R2-D2, Yoda, Han Solo, Chewbacca, Padmé Amidala, Obi-Wan Kenobi, Darth Sidious en Darth Vader. Het verhaal van elk personage wordt verteld aan de hand van originele objecten uit de Star Wars-collectie uit de collectie van Lucas Museum of Narrative Art. De rijke collectie is vooral gebaseerd op de zes eerste episodes van de Star Wars-serie, die de klassieke trilogie (1977-1983) en de prequel trilogie (1999-2005) omvatten. Daarnaast komen ook items aan bod uit de animatieserie The Clone Wars en zelfs uit Star Wars Episode VII: The Force Awakens uit 2015. Favorieten als Darth Vader, R2-D2, Chewbacca, Boba Fett, Yoda, de Millennium Falcon kijken je aan…

Cookieinstellingen